ビタミンCは、壊血病を防ぐために必要な栄養素として知られています。壊血病は、歴史的に海上航海中の船員たちの間で一般的な病気でした。症状には、歯茎の出血、筋肉の痛み、疲労などがあります。18世紀には、イギリスの医師ジェームズ・リンドが、柑橘類が壊血病の予防に効果的であることを発見しました。しかし、ビタミンCの正体はまだ明らかにされていませんでした。
1932年、ハンガリーの化学者アルベルト・センティ=ジェルジとアメリカの化学者チャールズ・グレン・キングが独立してビタミンCの構造を解明しました。彼らは、ビタミンCがアスコルビン酸という化合物であることを突き止めました。この発見により、ビタミンCは多くの食品やサプリメントに含まれるようになり、壊血病はほとんど見られなくなりました。
The Discovery of Vitamin C
Vitamin C is known as an essential nutrient for preventing scurvy. Historically, scurvy was a common disease among sailors on long sea voyages. Symptoms included bleeding gums, muscle pain, and fatigue. In the 18th century, British physician James Lind discovered that citrus fruits were effective in preventing scurvy. However, the exact nature of vitamin C remained unknown.
In 1932, Hungarian chemist Albert Szent-Györgyi and American chemist Charles Glen King independently elucidated the structure of vitamin C. They identified that vitamin C is a compound called ascorbic acid. This discovery led to the inclusion of vitamin C in many foods and supplements, virtually eliminating scurvy.